Служебен кабинет, назначен от , може бързо да сключи сделка с

...
Служебен кабинет, назначен от , може бързо да сключи сделка с
Коментари Харесай

Кирил Петков: Радев ще върне Газпром и ще спре оръжието за Украйна

Служебен кабинет, назначен от, може бързо да подписа договорка с " Газпром " и България да се съгласи да заплаща в рубли за газ, както и да се държи по-предпазливо в опозицията си против войната.

Това споделя в изявление за  " Гадриан "  премиерът. Разговорът е воден преди вота на съмнение, с който кабинетът на бе свален от власт в сряда, прецизира създателят на изявлението Андрю Рот.

" Страхувам се, че България ще стане доста по-плаха, мека страна във връзка с реториката против войната и че част от нашия експорт за Полша ще бъде внезапно понижен. Опасявам се, че мощната позиция на равнище Европейската комисия и Европейския съвет ще се трансформира в доста повече в преиначаване, в сравнение с в мощен глас против Русия ", споделя още.

Тази смяна в политиката не е сигурна, защото множеството от неговата коалиция показаха поддръжка за даване на оръжие и друга военно-техническа поддръжка за Украйна, добавя създателят в " Гардиън ".

Разминаването във връзка с войната са противопоставили Петков против президента, който английския вестник разказва като " пенсиониран военачалник и пълководец от военната авиация, който е казвал, че доставките на

В изявлението Петков споделил, че двамата са заели противоположни позиции и за отхвърли да се одобри настояването на " Газпром " газовите доставки да се заплащат в рубли, довел до прекъсването им в края на април. И Радев бил " доста мощно срещу " доставките на оръжие за Украйна през трети страни. " А ние доста мощно подкрепяхме това ", добавя министър председателят.

Той споделя още в изявлението убеждението си, че съветската агитация е основала мощен тласък за политици като Радев да залагат на неутралитет, " казвайки, че има вяра, че 20% от българите поддържат Русия във войната и други 60% " не желаят да се заема безапелационна позиция " за нашествието ".

" И може би президентът просто гледа популистките гледни точки. Личните му възгледи може би съответстват с тях и той не усеща потребността, която ние изпитваме, да се заеме лидерска позиция по тези въпроси и да бъдем в един глас с членовете на Европейски Съюз и да сме мощни като съдружник в НАТО, какъвто можем да бъдем ", изяснява Петков.

" Русия в действителност желае да смъкна това държавно управление, тъй като знаят, че в случай че не играеш с тях, тогава падат държавни управления. Това би било ослепителен образец за това по какъв начин тактиката за нашарване доставчиците на газ не прави работа. И един по-слаб глас против тях във връзка глобите и поддръжката за украинците е нещо, което те биха предпочели. "

Петков споделя в диалога, че войната войната в допълнение е поляризирала обществото и политическата класа в България. " Тя фактически доста ясно сподели кой на чия страна е. Но за жалост за държавното управление тя сътвори още и още неустойчивост, защото би трябвало да се взимат тежки решения. "

Според премиера проруското въздействие в България и ползите на корумпирани среди в страната са обединили сили, с цел да смъкват държавното управление му. Вътрешната рецесия значи, че в този момент България рискува да се завърне към " обичайна си роля на мека страна ", що се отнася до рецензиите към Русия, добавя Петков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР